Glutenvrij Milaan

Glutenvrij Milaan

Tijdens de paasvakantie vertrok ik met twee beste vrienden naar Milaan. Ik probeerde op voorhand wat glutenvrije informatie in te winnen maar vertrok dankzij veel drukte op het werk uiteindelijk vrij onvoorbereid naar Milaan. Achteraf bleek dit geen probleem te zijn aangezien Milaan écht wel de glutenvrije hemel is!

Eerst en vooral, wees even gewoon een echte toerist en ga langs bij het ‘Toeristeninformatiepunt’ en tegelijk ook officiële souvenirshop van Milaan. Deze kan je vinden in de gekende ‘Galleria Vittorio Emanuele’ dat zich naast de Duomo (kathedraal) bevindt. Ik ging daar langs en vroeg naar glutenvrije mogelijkheden. Twee minuten later stond ik met drie pagina’s vol glutenvrije adresjes buiten. Te weinig tijd om dit alles te verkennen dus.

Omdat ik niet zo goed voorbereid was en het al ver middag voorbij was, besloten we vlug de McDonalds op het plein in de buurt te verkennen om daar dan de rest van onze planning uit te stippelen en te zoeken naar échte Italiaanse en glutenvrije restaurants. Ondanks het hier in McDonalds om fastfood gaat, vond ik het stiekem wel fijn om eindelijk nog eens fastfood te kunnen eten. Ik kreeg een glutenvrije cheeseburger die volledig apart verpakt (in een plastiek ‘zakje’) en bereid was.

Na de vele wandelingen en het verkennen van de stad, begon al een ‘klein hongerke’ op te komen maar was het volgens het Italiaanse eetschema nog lang geen tijd voor avondeten. We gingen dus op zoek naar lekkere ijsjes! Lang heeft deze zoektocht niet geduurd, we kwamen al meteen een hele lange rij tegemoet in de buurt van de Duomo die net hetzelfde idee hadden als ons. Ook wij hebben aangesloten aan deze rij om een ijsje te kopen in ‘Vanilla Gelati’. Het aanschuiven was zeker de moeite waard want allergenen werden op een groot bord aangeduid en er waren zelfs glutenvrije hoorntjes verkrijgbaar! Ideale afkoeling!

Veel later op de avond zijn we naar restaurant ‘Peperino pizza’ gegaan. Daar kreeg ik meteen een glutenvrije kaart en ging ik voor glutenvrije pizza. Zeer moeilijk te onderscheiden van de glutenvolle die ik vroeger gewoon was en vol van smaak. Aangezien het ijsje vooraf zwaar genoeg was, hier geen dessert kunnen proeven.

De volgende ochtend was mijn volgende uitdaging. Aangezien ik vrij onvoorbereid ben vertrokken, had ik ook het hotel niet ingelicht over mijn allergenen. Op goed geluk vroeg ik dus aan het personeel in de ontbijtruimte of er glutenvrije mogelijkheden waren. En ja hoor, ik kreeg meteen een bord vol  Schär en andere glutenvrije producten voorgeschoteld, allemaal apart verpakt. Deze kon ik dan combineren met ‘standaard’ glutenvrije producten in het ontbijtbuffet zoals yoghurt, beleg, spek, eieren, …

Dit laat ontbijt vulde vrij goed waardoor we middageten die dag hebben overgeslagen en voor ‘Aperitivo’ zijn gegaan. De uitgebreide aperitief was overal waar ik ging goed voorzien van hapjes. In sommige bars, moest ik wel nog eens zeker navragen of er glutenvrije opties waren maar ik ben nooit ontevreden buitengegaan.

Op de laatste avond gingen we dan naar een ge-wel-dig glutenvrij restaurant, namelijk ‘La specialita’. In dit restaurant is iedereen perfect op de hoogte van glutenvrije voeding en kon ik alles op de kaart bestellen, zij maakten er wel de glutenvrije variant van. Vergezeld van een glas wijn en glutenvrij aperitiefbrood, koos ik dan een pizza en als dessert glutenvrije tiramisu.

Milaan zal mij zeker snel terugzien, ik heb namelijk nog 2,5 A4-blaadjes met glutenvrije restaurants die ik moet bezoeken…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *