Glutenvrij eten in A’muze te Opwijk

Glutenvrij eten in A’muze te Opwijk

Vorige maand ging ik samen met mijn familie tafelen in een restaurant in de buurt. Eerlijk gezegd was ik wel bang voor een glutenfout aangezien ik er nog nooit was geweest en geen idee had waaraan ik me kon verwachten. Enkele weken voor het etentje nam ik contact op met het restaurant, gluten was geen enkel probleem zeiden ze. Toch al wat gerustgesteld als je weet dat het keukenpersoneel kennis heeft van allergieën/intolerantie.

Eens aangekomen, kregen we de menukaart. Deze is voor de hele maand opgesteld en kan je de gangen aanpassen naar keuze. Wij gingen voor een 4-gangen met aangepaste wijnen én dan één persoon glutenvrij. Even later verscheen het ene mooie en heerlijke kleurenpalet na het andere op tafel. Dit in combinatie met inderdaad lekker aangepaste wijnen. Bij sommige gerechten werden er dingen voor mij weggelaten en/of vervangen door de glutenvrije variant. Zo kreeg ik zelfs bij de koffie in plaats van het verse gebak, ijs en crème brûlée. Oh wat was het eens fijn om niet voor een salade te moeten gaan en gewoon eens te kunnen volgen met mijn tafelgenoten. Al voor de 4de ‘gang’ (die er bijna teveel aan was, amai), was het besloten: één van de betere glutenvrije en verfijnde restaurantbezoekjes die ik al deed. Ik kijk al watertandend uit naar mijn volgend bezoek (en zal dan wél een foto nemen van het geweldige hoofdgerecht).

Wil je graag ook je benen onder deze fantastische tafel schuiven? Hier dan meer informatie:

Restaurant A’muze

Adres : Gasthuisstraat 12, 1745 Opwijk
Tel : 052/35 35 36
E-mail : info@a-muze.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *