Heerlijke glutenvrije sushi

Heerlijke glutenvrije sushi

Sushi. Het woord alleen doet me al meteen watertanden, oh wat hou ik van sushi. Sommige vrienden vermoeden zelfs als dat ik sushi als extra laag heb toegevoegd aan de actieve voedingsdriehoek en ik kan ze eigenlijk geen ongelijk geven! Sushi is iets wat ik altijd al zeer graag heb gegeten en wat ik een lange tijd na mijn diagnose niet heb gegeten omdat ik dacht dat hier gluten zouden inzitten. Maar niets is minder waar, met de juiste aandacht voor bepaalde dingen, geniet je vlot van een avondje sushi!

Kleine alarmbellen

Ondertussen weet ik al in welke zaken ik het beste ga om sushi te eten maar hier zijn enkele ‘alarmbelletjes’ voor gluten waar je best eens naar vraagt.

Sojasaus

Ik ben nog geen enkele sushizaak tegengekomen die glutenvrije sojasaus had. Meestal staan de flesjes op tafel en kan je lezen of er gluten inzitten of kan je dit navragen. Mijn oplossing is simpel, ik breng mijn eigen flesje glutenvrije sojasaus (Delhaize of AH) mee.

Krabsticks of surumi

De gekende witte sticks met een rood laagje worden vaak in de sushirolls gedraaid en bevatten meestal gluten. Vaak kies ik voor rolls die dit dus niet bevatten of vraag ik het na. Ook al at ik er eens die blijkbaar wél gluten bevatten maar reageerde ik er niet op ondanks ik voor het minste al zeer gevoelig reageer.

Rijstazijn

Deze wordt zowieso in alle sushi gebruikt om de rijst te koken en te laten plakken. Meestal bevat deze geen gluten maar er zijn merken die wel gluten toevoegen. Vraag dit gewoon na in je sushibar. Onlangs ging ikzelf naar een sushibar waar er gluten in de rijstazijn zaten maar waarvan de concentratie zo laag was dat ik er niet op reageerde.

Zelf maken of lekker uit eten?

Sushi kan je heel eenvoudig zelf maken en is wel leuk om bijvoorbeeld met vrienden te maken. Ik deed dit samen met mijn beste vriendin en kocht alle ingrediënten in de Delhaize. Daar ben je door de ingrediëntenlijsten natuurlijk wel zeker over wat je eet. Om tot de perfecte sushirolls te komen, gebruikten wij het Sushiboek van Carla Bardi waar je via een QR-code meteen de bijhorende filmpjes kan bekijken (heel handig voor dummies)!

Toch geen zin om in de keuken te staan? Dan kan je gezellig uit eten gaan, hier enkele geteste en goedgekeurde adresjes:

Sushi Hopmarkt Aalst

Sushi Ichiban Aalst

Sushi Dendermonde

Umi Sushi Antwerpen Groenplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *