Glutenvrije Würst

Glutenvrije Würst

Festivals. Na reizen nog een glutenvrije stressvolle activiteit. De stress om iets glutenvrij te vinden en dan nog eens de stress of wat je aan het eten bent wel degelijk glutenvrij is of je straks op het toilet zal belanden tijdens het optreden van je favoriete band.

Tijdens Rock Werchter waagde ik me toch aan het ‘eetavontuur’ en ging ik in de rij staan voor de leuke stand van ‘Würst’. De ondertussen wel al heel gekende fancy haute dogs van topchef Jeroen Meus.

Ik zag op het kraam geen allergeneninformatie staan of aanbod voor glutenvrij. Omdat ik wist dat dit wel in de gewone filialen werd aangeboden, vroeg ik dit aan de verkoopster. ‘Geen enkel probleem, zeg wat je wilt en wij maken het glutenvrij’, het enige wat ik moest doen was 6 minuten wachten omdat het glutenvrije broodje nog apart moest gebakken worden. Ik ging even naast de stand staan terwijl ik wachtte op mijn ‘Bellucci glutenvrije haute dog’.

Terwijl ik wachtte, zag ik hoe ze dit klaarmaakten en ik was werkelijk verwonderd! Nieuwe handschoenen, het uitvoerig wassen en reinigen van het materiaal en héél veel zorg bij de groenten en het verpakken. Hier werd niet enkel aan glutenvrije ingrediënten gedacht maar ook aan de mogelijke kruisbesmetting met gluten, iets wat vele eetgelegenheden al eens durven te vergeten.

Voor de zorg alleen al, kreeg Würst een dikke 10/10 maar daar moest dan nog de smaak bij. En wauw wauw waaaaaauw. Hoe heerlijk zijn deze haute dogs? Een ware sensatie en absoluut geen glutenvrij smaakverschil. Een perfecte smaakcombinatie zonder een overdreven gekruide of andere specifieke smaak. De volgende keer dat ik in Gent of Leuven ben, passeer ik zeker nogmaals voor zo’n heerlijke glutenvrije haute dog!

Glutenvrije Würst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *