Glutenvrij logeren in Koksijde

Glutenvrij logeren in Koksijde

Deze week ging ik voor drie dagen naar Koksijde. In restaurants lukt het al beter en beter om glutenvrije opties te vinden maar na een mindere ontbijtervaring in een hotel, had ik toch wat schrik voor het ontbijt tijdens mijn verblijf. Niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag!

Ik verbleef in het Casinohotel te Koksijde en belde enkele dagen voor mijn verblijf naar de receptie met de vraag voor glutenvrij ontbijt. Aan de telefoon verzekerden ze me dat ik tijdens mijn verblijf op glutenvrij ontbijt kon rekenen.

Toen ik de eerste ochtend toekwam in de ontbijtzaal, kwam een heus ontbijtbuffet me al tegemoet. Natuurlijk met veel soorten koffiekoeken en brood die gluten bevatten waar ik toch al van ging watertanden. Nog voor ik aan tafel zat, bracht de vrouw van de receptie een grote mand vol met drie soorten brood, lactosevrije melk en lactosevrije yoghurt. Over een goede service gesproken… Met een bord schoof ik aan voor het ontbijt. Er waren veel glutenvrije mogelijkheden in het beleg, spek, eieren, … Ook was alles verpakt of van elkaar afgeschermd waardoor de kans besmetting met gluten zeer klein was.

Ze zeggen wel vaak ‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’ maar in dit geval heb ik ontbeten als een echte koningin! Dit hotel is dus een echte aanrader als je naar de kust wil trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *