Frank en Vrij festival

Frank en Vrij festival

Hét Frank en Vrij festival in Amsterdam, voor velen uit de ‘glutenvrije wereld’ een veelbesproken festival de afgelopen weken, voor anderen: lees maar verder en je leert het snel kennen!

Het Frank en Vrij festival is een glutenvrij foodfestival dat zondag 29 mei voor de allereerste keer doorging in Amsterdam. Toen ik via een glutenvrij forum dit evenement zag, twijfelde ik geen seconde. Meteen drie tickets gekocht – broer die voor chauffeur moest spelen en moederlief die ik wel steeds meekrijg in mijn impulsieve plannen – en de reisweg opgezocht.

Met wat glutenvrije koeken, veel shoptassen (ik had grootse plannen) én een bijzonder goed humeur, vertrok ik zondag naar Amsterdam. Na een rit van bijna drie uur kwam ik aan op een ge-wel-dige locatie. Het festival vond plaats in ‘Undercurrent’, een heel gezellige zaal aan het water. Al meteen bij het uitstappen, kwam de geur van barbecue me tegemoet en zag ik de glutenvrije foodtrucks al schitteren. Ook binnen heerste er een hele gezellige sfeer, overal waren kraampjes van glutenvrije merken, bloggers, taarten, koekjes en zoveel meer.

Het eerste kraampje waar ik me meteen naartoe snelde, was dat van ‘Coeliakiemaand.nl’ daar kocht ik – natuurlijk – een t-shirt met het opschrift ‘Glutenvrij’ en een tas met hetzelfde opschrift, een deel van het geld ging naar een goed doel.

Wat proevertjes verder, kwam ik bij een glutenvrij sushikraam terecht. Als sushiliefhebber kon ik dit niet laten en bestelde me een bakje van 6 stuks met sushi op basis van quinoa. Ik en mijn gevolg – o ja, ze kwamen ook mee voor de proevertjes – vonden dit echt heerlijk! Een andere manier van sushi-eten die ik zeker kan aanraden.

Eens de sushi-stuks wat verteerd waren, kwam ik bij het veelbesproken kraam terecht van Verkade. Zij brengen vanaf volgende maand glutenvrije koekjes op de markt. De heerlijke – ja, getest en goedgekeurd – koekjes op basis van havermout zullen deze zomer te koop zijn in de Albert Heijn. En voor de Belgen onder ons: JA OOK IN DE FILIALEN HIER! HOERA!

Na het doorbladeren van vele folders, het eten van proevertjes, aanschaffen van nieuwe glutenvrije producten én informeren naar meer glutenvrije mogelijkheden in België, kwam ik bij ‘De glutenvrije winkel’ terecht. Dit is een glutenvrije winkel – duidelijk – in Amsterdam. En wauw wat waren deze mensen lief! Ik heb heel veel dingen kunnen uitwisselen en veel geleerd! Zij waren onder de indruk dat ik heel deze weg had afgelegd voor een festival zonder gluten, maar één ding is zeker: ik zou zo de weg weer afleggen om naar hun winkel te gaan! – al is er héél misschien sprake van een online winkel, duimen! –

Ten slotte raakte ik aan de praat met de geweldige dames van ‘Gluut!’. Dit is – even opletten voor de glutenvrije mensen want dit is echt handig! – een site die alle sites, recepten, video’s, artikels en zoveel meer verzamelt over glutenvrij. Op zoek naar een goed recept, blogger of iets anders? Zoek het even op Dé glutenvrije verzamelsite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *