Glutenvrij tafelen in Greenway

Glutenvrij tafelen in Greenway

Na al iets meer dan een jaar de diagnose coeliakie gekregen te hebben, ben ik al meer een meer gewend aan het dieet. Maar wat voor mij een ‘struikelblok’ blijft, is toch het ‘buitenshuis’ tafelen. Ondertussen heb ik wel al wat restaurants gevonden waar ik zeker ben van wat er op mijn bord komt. Maar tijdens het shoppen of een uitje met vrienden, is het toch nog even zoeken naar een snelle glutenvrije hap in de stad.

Na wat kort online zoekwerk kwam ik terecht bij de keten ‘Greenway’. Deze keten omschrijft zichzelf als een creatieve vegetarische wereldkeuken maar trekt dit biologische en ecologische ook wel door in ieder aspect dat ze aanbieden.

Op hun menukaart bieden ze ongeveer een 7-tal lekkere glutenvrije opties aan. Ik heb er al enkele uitgetest en ze zijn zeer lekker. Van een frisse salade tot een lekkere pasta of een pittige burger, zij bieden het aan!

Mijn voorlopige favoriet? PASTA PESTO! En dat gecombineerd met één van hun fijne drankjes zoals de little miracles of arizona drinks (of voor de liefhebbers oxfam wijn) maakt het middag- of avondmaal echt tot een topper! Eens aan het dessertmenu gekomen, was ik wel even teleurgesteld. Geen enkel glutenvrij dessert op de kaart. Gelukkig vroeg ik dit even na en konden ze nog veel glutenvrije keuzes aanbieden. Ik ging (voorspelbaar) voor de glutenvrije chocoladecake en heb genoten van begin tot eind.

Greenway is een keten die in meerdere steden terug te vinden is. Neem zeker eens een kijkje: Greenway keten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *