Glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken

Pannenkoeken. Een zwakte die ik al had lang voor mijn diagnose. Eén nadeel: ik vind maar geen lekkere pannenkoeken om zelf te maken. Ik probeerde enkele ‘mixen’ uit maar vond deze niet echt super. Vaak zat er een vreemd smaakje aan of zat er totaal geen smaak in. Vele hebben me boekweit aangeraden en dit was wel lekker (komt binnenkort ook nog op de blog) maar wat toch niet echt dàt wat ik zocht.

In glutenvrij eethuis Biota gaven ze me dan een gouden tip. Ik was verzot op hun pannenkoeken en zij maakten die met de bloem van ‘NoGluten’. Deze zakken zijn blijkbaar -jammer genoeg- enkel te verkrijgen in grote hoeveelheden en kosten al snel bijna 50 euro. Omdat ik dat ‘risico’ niet meteen wou nemen (stel dat de bloem niet meevalt, zit je daar met kilo’s overschot), heb ik een deel van hun gouden tip getest. Ik nam er het recept van Jeroen Meus bij en heb de bloem vervangen door de glutenvrije variant van Schär. En ik moet zeggen, ze waren zeer goed gelukt! Of hoe ik het uitriep na de eerste hap: “Wauw, ik heb pannenkoeken gemaakt die écht naar pannenkoeken smaken!”

Simpel én lekker (en voor 4 personen):

  • 5 dl melk
  • 2 eieren
  • 200 g bloem Schär
  • 40 g boter
  • 2 vanillestokjes
  • zout
  • 1 scheutje arachideolie

Boter laten smelten op een laag vuurtje. Alles mengen in een kom en met een mixer tot een geheel mengen. Tip: klop het eiwit apart op en meng dit op het einde door het beslag, dit zorgt voor ‘luchtigere’ pannenkoeken.

 

 

 

2 gedachtes over “Glutenvrije pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *