Glutenvrij Disneyland Parijs

Glutenvrij Disneyland Parijs

Op reis gaan met een voedingsintolerantie: toegegeven, deze gedachte schrikte me toch eerst af. Je bent niet zeker of daar glutenvrije producten zijn en of ze in de restaurants en dergelijke nog maar ooit van ‘glutenvrij’ of ‘coeliakie’ hebben gehoord. Maar Disneyland is een tweejaarlijkse trip met vrienden die ik toch moeilijk kan afzeggen – en al zeker niet om deze reden -. Dus ik deed de nodige ‘research’ over het park en hun glutenvrije maaltijden. Ik ontdekte al snel op de site van Dinseyland zelf, dat zij in (bijna) ieder restaurant standaard glutenvrije maaltijden aanbieden. Deze maaltijden, ‘Natama-maaltijden’, zijn niet enkele glutenvrij maar zowat vrij van bijna iedere soort ingrediënt dat een allergie kan veroorzaken. Gewoon naar vragen aan de kassa, en ze helpen je verder.

Onderweg naar Disneyland Parijs, verkoos is toch even mijn zelfgebakken glutenvrije koffiekoeken – in wegrestaurants weet je maar nooit – maar eens enkele attracties gedaan te hebben, was het al snel tijd voor het middagmaal. Ik ging een ‘restaurant’ in het park binnen en vroeg naar hun ‘Natama-maaltijden’. De serveerster kwam meteen met drie keuzes aan, kant-en-klare maaltijden. Dat laatste om te verzekeren dat jouw maaltijd niet in contact komt met de keuken en dus echt allergievrij is.

De meeste restaurants kwamen met dezelfde drie keuzes aan: balletjes in tomatensaus met rijst, worst met aardappel en nog iets van vlees met groentjes. Maar soms had ik ook de keuze voor pasta met wok of een andere soort pasta. In andere restaurants had je ook zelfs de keuze voor glutenvrije desserts. Ik moet zeggen, het smaakte vaak beter dan het eruit zag! Een glutenvrije topper tijdens deze driedaagse was wel echt het ontbijt. Hierbij kwam de verantwoordelijke met een hele kar vol glutenvrije ontbijtproducten aangereden. Dit was echt heel lekker en 100% glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *